Új kerékpáros túraút létesült a Balaton-felvidéken, amely 33 km-en keresztül ámítja a bringás sport hódolóit. Az új túraútvonal csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztés további három fontos új létesítményt is kialakított.

Mencshely_21

 

Kerékpáros túra-utat újítottak fel a Balaton-felvidéken, amely érdekessége, hogy közvetlenül csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz. A 33 km hosszú Panoráma kerékpárút festői szépségű tájon vezeti a kerékpáros túrázókat, különböző nehézségű terepeken. A túraútvonalak Zánkafürdő, Dörgicse, Balatonakali, Mencshely, Halom-hegyi Kilátó, Balatonhenye, Balatoncsicsó, Monoszló, Szentantalfa, Tagyon és Hegyestű érintésével járja körbe a Balaton-felvidék egy részét. A nbso online casino reviews Panoráma kerékpárút weboldalán több, különböző nehézségű túraútvonal-javaslattal találkozhatnak az érdeklődők (www.brivupa.hu).

Mencshely_34

A fejlesztés része a mencshelyi Halom-hegyen és környékén kialakított Vulkán tanösvény és Kossuth-kilátó felújítása is, amely egyrészt egy különleges, kialudt vulkán földtani, botanikai, zoológiai értékeit mutatja be arra járóknak, valamint a kilátó egyedülálló körpanorámát nyújt a balatoni térségre (Itt egyébként szabadtéri színpad és nézőtér is helyet kapott, ami kulturális programok otthonául szolgál a jövőben).

Mencshely_51

A zánkai üdülőközpont területén – az „Új Nemzedék Kerékpáros Élményparkban” – Kerékpáros Központ is létesült, amely többek között szervizzel, elsősegélynyújtással, E-bike töltőállomással és kerékpárkölcsönzővel is szolgálja a túrázók biztonságát és kényelmét.

A turisztikai fejlesztés 148 millió forintos támogatásból valósult meg.

A fejlesztés gazdái Mencshely Község Önkormányzata és az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.