Specialized Balaton-felvidék országúti maraton 2015: Teljes eredménylista Fotógaléria

A start utáni rövid eső után, kánikulában került sor a Specialized Balaton-felvidék országúti maratonra 105 km-es távon, melyre 599 nevezés érkezett. A Balatont kerülő Pelso-t követően, így a második legnagyobb létszámot tudhattuk a hazai országútis versenyek tekintetében, mely elsősorban a csodálatos pályának és a remek minőségű utaknak köszönhető.

A mezőny lassú rajttal jutott el Csopakig, ahonnan az élesrajt után egy 4 km hosszú, 5-10% közötti emelkedő várt rájuk Nemesvámos végéig. Az emelkedő végére egy kb. 60 fős csoport szakadt el a többiektől, bennük a Tour de Hongrie-ra készülő magyarokkal is. A maratonon a korábbiakhoz képest több félprofi csapat is rajthoz állt az augusztus 4-én kezdődő Magyar Körversenyre való felkészülés jegyében.

A Mencshely utáni hosszú lejtmenet végére, Tóth Attila, Popovics Gergely és Holló Botond maradtak elől, őket 1 perc körüli különbséggel üldözte a főmezőny a következő 30 km-en, majd a Köveskál utáni huplikon értek fel rájuk. A döntő szökés a Mencshely előtti hosszú emelkedőn alakult ki, ahol hárman léptek el a főmezőnytől. A befutónál Báthory Bercel haladt át elsőként Tóth Attila előtt. Filutás Viktor az utolsó 10 km-en lemaradt a spriccről, de beért a mezőny előtt harmadiknak.

A maraton résztvevőit az útvonal során 5 rendőr motoros, 8 útvonalbiztosító motoros, 3 felvezető autó, 50 polgárőr, 3 mentő és 20 rendező segítette a biztonságos haladásban. A három frissítő pontot lekváros linzer, dinnye, BORN izotóniás ital, banán, szőlőcukor, keksz, őszibarack fogadta a résztvevőket.

A Balaton Bike Fest hétvégéje során a futamok résztvevői rajtszámukkal féláron vehették igénybe az Annagora Aquaparkot, melyet a nagy nyári melegben rengetegen ki is használtak.

A tombola sorsolás fődíja egy 283.000 Ft-os Specialized Allez kerékpár volt, emelett további 150 ajándékot sorsoltak a szervezők, mintegy 300.000 Forint értékben.

A teljes eredménylistát megtalálod IDE kattintva. Az eredménylistával kapcsolatos reklamációt ITT tudod megtenni

BEST OF fotógaléria a maratonról ITT