BALATON BIKE FEST / SPECIALIZED BALATON-FELVIDÉK ORSZÁGÚTI MARATON (105 KM)

nyitokep_outimaraton

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ:

A Specialized Balaton-felvidék országúti maratonon 2016. július 10-én, 10 órától, Balatonfüredtől indulva, kis forgalmú utakon kalandozunk a felvidék legszebb tájain, a táv 105 km. 2014-ben az útvonalból mintegy 35 km-nyi részt újraaszfaltoztak, így hazánk legjobb útminőségű maraton pályáján tekerhetsz és csodálatos kilátás nyílik közben a Balcsira is. A várható indulói létszám a maratonon 2016-ban 500 fő fölött lesz.

A rendezvény rajt területe, dátuma:

Balatonfüred (SunCity – Aquaréna parkoló), 2016. július 10.

Rendezvény célja:

A magyar és külföldi kerékpárosok részére versenyzési, maratonozási, túrázási lehetőség biztosítása, a kerékpáros sport népszerűsítése. Azokat is várjuk, akik soha nem vettek még részt kerékpáros rendezvényen indulóként, az esemény nem profiknak szól!

Rendező:

Bringamedia Kft. e-mail: info@bringa.hu

IMG_5319_1024x683IMG_5326_1024x674 IMG_5263_1024x714

Maraton útvonal:

– Útvonal: Balatonfüred Suncity-Aquaréna parkoló- Balatonarács – Csopak (lassú rajt vége) – Veszprémfajsz – Nemesvámos -Tótvázsony – Vöröstó – Barnag – Mencshely – Tagyon – Kövéskál – Kékkút – Kővágóörs – Köveskál – Tagyon – Mencshely – Dörgicse – Vászoly – Pécsely – Aszófő – Balatonfüred elkerülő út (cél) – Figyelem: az első 8 km, Csopakig, lassú rajttal lesz, a Veszprém felé vezető 73-as számú, kétszer két sávos útra kikanyarodva lesz az éles rajt

– Figyelem: A pálya több része is azonos útvonalon halad, ezért oda-vissza forgalom lesz. Kérjük a leszakadó versenyzőket, hogy a szemből érkező élbolyt minden esetben engedjék el, ők még versenyben lesznek a győzelemért.

Route 2,224,029 – powered by www.bikemap.net

NEVEZÉS:

A nevezési díj tartalmazza:

– Garantált ajándékokat a rajtcsomagba 7.640 Forint összértékben:

  • 2516_07b381 db Born BITESIZE CHOCO BOOST, vagy BITESIZE CRUNCH (eper ízű), vagy BORN RECOVERY NUTSBAR energia szelet (Fogyasztói áruk: 550 Ft)

– indulás jogát a maratonon

– chipes időmérést

– téphetetlen, vízálló rajtszámot , mely egyben a tombola sorszámod is. Az előnevezők részére, a nevezési lapon a „Mi kerüljön a rajtszámodra” menüpontnál megadott szöveg felkerülését biztosítjuk.

– részvételi lehetőséget a tombolán, ahol 600.000 Ft értékben sorsolunk kerékpáros ajándékokat

– 3 frissítőpontot igénybevételét a maratonon, ahol víz, müzli szelet, izotóniás ital, szőlőcukor és gyümölcs fogyasztható

– előzetes hozzáférést a Specialized kerékpár teszt flottájához, mely a Bike Fest hétvégéjére lefoglalható. A foglalás további részleteit a nevezést már befizető előnevezők e-mailben kapják meg.

– technikai és egészségügyi segítségnyújtást a maraton közben (lásd részletesen lent, a Hasznos információk résznél)

– orvosi ügyeletet a célban 16:00 h-ig

– 27% ÁFA-t

 

Nevezési díjak:

  • helyszíni nevezés esetén: 8.000 Ft. A helyszínen csak készpénzes fizetés lehetséges.
  • Előnevezés esetén: 7.000 Ft.

 

Előnevezés:

Internetes felületünkön lehetőség van előnevezésre, melyet minden résztvevőnek javaslunk. Az előnevezést 2016. július 3-án, 23:59 órakor zárjuk.  Az előnevezésről visszaigazolást küldünk. Amennyiben a visszaigazolás nem érkezik meg, kérjük jelezd nekünk az info@bringa.hu címre.

Helyszíni nevezés:

Helyszíni nevezésre a lenti Program szerint van lehetőség.

Versenyközpont:

A rajt/cél területen a Sun City parkolóban lévő Bike Fest óriás sátorban lesz a versenyközpont, nevezés és rajtcsomag kiadás is.

 

Program:

2016. július 8-án (pénteken):

– Helyszíni nevezés 16″00-20″00-ig Tagore-sétányon, a Széchenyi-szobor előtti téren felállított Bike Fest sátornál

2016. július 9-én (szombaton):

– Előnevezettek számára rajtszámok és rajtcsomag átvétele: 12″00-20″00-ig csak a Sun City parkolóban lévő Bike Fest óriás sátorban

– Helyszíni nevezés 14″00-20″00-ig Tagore-sétányon, a Széchenyi-szobor előtti téren felállított Bike Fest sátornál valamint  a Sun City parkolóban lévő Bike Fest óriás sátorban

2016. július 10-én (vasárnap):

– Előnevezettek számára rajtszámok és rajtcsomag átvétele valamint helyszíni nevezés: 7″00-9″00-ig csak a Sun City parkolóban lévő Bike Fest óriás sátorban

– Rajt: 10:00h – Várható célba érkezés: 13:00 h-tól az első befutó

– Eredmény hirdetés: 15:00

– Tombola sorsolás: 15:30. A tombolán a rajtszám alapján mindenki résztvevő. Ha olyan számot húzunk ki, aki nincs jelen, akkor azonnal új számot húzunk. A tombola fődíja egy 283 ezer Forint értékű Specialized Allez kerékpár.

size1-specialized-allez-comp-2015-image2-4821

Mindenkinek javasoljuk a futam előtti napon a rajtszám átvételt, így az indulás előtt közvetlenül már nem kell ezzel foglalkozni. A rajtszám átvétel illetve regisztráció a futamok szerint lesz elosztva, ez azt jelenti, hogy csak az adott táv nevezési asztalánál tudod felvenni a rajtszámod vagy nevezni. A helyszíni nevezőknek helyben kell a nevezési lapot kitölteniük és a nevezési díjat befizetni. Kérünk mindenkit, a nevezési díjat lehetőség szerint pontosan fizesse, a nagy címletű pénzeket kerüljük, ez is gyorsíthatja a rajtszám kiadást. xxx domains A nevezési díjat előre befizetők számára a komplett rajtcsomag teljesen elő lesz készítve, mely nagyban meggyorsítja a rajtszám átvételt.

Érkezés a helyszínre, parkolás:

Budapest felől az M7-es autópályán érkezőknek a 71-es út felé kell letérni. A Balaton Bike Fest országúti maratonjának regisztrációja és rajtszám kiadása a balatonfüredi Suncity-Aquapark parkolójában lévő rendezvénysátorban lesz. A javasolt parkoló közvetlenül a rajtterületnél helyezkedik el, nagy és ingyenes. A lenti képen a nagy P betű a parkoló területét, a Nevezés, regisztráció jelöli, ahol a rajtszám átvétel, neveztetés lesz.

DÍJAZÁS:

Abszolút női és férfi kategória fődíja:

Az Aquilo Hotel Panoráma felajánlásával 2 db ajándékutalvány, melyek egyenként az alábbiakat tartalmazzák:

– 2 fő részére 1 éjszaka szállás az Aquilo Hotel Panoráma egy kétágyas szobájában

– svédasztalos reggeli

– a szálloda saját strandjának használata (napozóágy, vízibicikli, horgászási      lehetőség)

– WiFi a szobában

– parkoló-használat

Aquilo Hotel Panoráma, Tihany új hotel

– Abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül.

– 14-18 év (1998 és 2002 között született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül.

– 19 – 39 év (1997 és 1977 között született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül.

– 40 -49 év (1967 és 1976 között született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül

– 50 – 59 (1957 és 1966 között született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül

– 60 év feletti (1956-ban vagy előbb született) korcsoport abszolút első három helyezett a női és férfi kategóriában érem és serleg díjazásban, valamint tárgyjutalomban részesül

– Legidősebb női és férfi teljesítő érem és serleg díjazásban részesül, valamint tárgyjutalomban részesül.

– Legfiatalabb női és férfi teljesítő érem és serleg díjazásban részesül, valamint tárgyjutalomban részesül.

– További tárgynyeremények sorsolásos alapon, nemtől, kortól függetlenül a rajtszám alapján a célban 600.000 Ft értékben.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK, KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Technikai és egészségügyi segítségnyújtás a maraton közben:

A maraton mezőny utolsó bringása mögött záróautó jön, aki technikai gond esetén felvesz és bevisz a célba. A záróautó senkit nem tud soron kívül a célba vinni, akit felvesz, annak végig kell mennie vele a pályán. A maraton mezőnyét egy mentőautó és egy motoros mentő is kíséri. Ők adott esetben ellátják a sérülésed vagy elszállítanak a legközelebbi kórházba. Ha bármilyen problémád van, hívd a rajtszámon található segélyhívó számot és igyekszünk segíteni.

Illemhelyiségek, vízvételi lehetőség a rajt előtt:

A rajt területen vannak nyilvános WC-k. A rajtterület közelében egyébként számos kávézó és élelmiszerüzlet, étterem is üzemel, itt is tudtok kávézni, vizet tölteni, stb.

Frissítés:

A maraton táv indulóinak három frissítő állomás lesz felállítva 35, 60 és 80 km-nél. Minden frissítő állomáson víz, banán, görög dinnye, nápolyi, szőlőcukor, müzliszelet, izotóniás ital vár. Az utolsó bringást is megvárjuk a frissítőknél. A futam során kérjük kerüljétek a szemetelést, a szemetet a frissítőállomásokon, vagy azok közvetlen környékén nyugodtan eldobhatjátok, itt van kuka és személyzet, aki összegyűjti.

Forgatókönyv a célba érkezés után:

A célterület a rajttól kb. 500 méterre lesz egy lezárt utcában, ahonnan remek kilátás nyílik a Balatonra. Sprint közben azért inkább előre figyelj :) A célba érkezést követően sörpadok, asztalok és székek teszik kényelmesebbé a pihenést a versenyközpont sátorban és itt lesz az eredményhirdetés és tombola is. A rajt/célterület mellett több vendéglátó egység is nyitva lesz, itt lehet hűtött italokat és hideg-meleg ételeket is vásárolni. A célban a szervezők részéről további ételosztás nincs, ásványvíz korlátozott számban (amíg nem fogy el) elérhető lesz.

Eredmények:

Az eredménylista megállapítása chipes időméréssel és célfotó rendszerrel történik. Az időeredményeket a rendezvény után a www.balatonbikefest.hu és a www.velo.hu honlapon fogod megtalálni. Ha nem viszed magaddal a chipet vagy helytelenül rakod fel, nem fogjuk tudni lemérni az idődet. A rajtszám átvételnél kifüggesztett nyomtatványokon tudod megnézni a chip helyes felhelyezésének módját. A chip helyes felhelyezéséről képeket itt találsz.

RÉSZTVEVŐKRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK:

– A maratonon 14 éven aluli személy nem indulhat. Számukra ajánljuk a Tour de Esztergom Dobogókői Csúcstámadását.

– A rendezvényen minden résztvevő a rendezők által biztosított rajtszámmal indul. A rajthelyet csak rajtszámmal lehet elfoglalni!

– Indulni lehet bármilyen típusú (országúti, mountain-bike, trekking, cross, stb.) kerékpárral, kivéve fekvő kerékpár. Könyöklő használata tilos, a rajtnál kizárásra ad okot.

– A maratonon mindenki saját felelősségére indulhat, a versenykiírás és közlekedési szabályok – KRESZ betartása mellett.

– A rendezvényen bukósisak viselése kötelező!

– A futamon 14 éven aluliak nem indulhatnak, 14 és 18 év közöttiek csak írásos szülői beleegyezéssel vehetnek részt.

– Az esetleges balesetekért és a versenykiírás be nem tartásából bekövetkező, ill. egészségügyi okokból bekövetkezett balesetekért és sérülésekért a rendező semmiféle felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

– Könyöklős kerékpárral indulni tilos!

– A befizetett nevezési díj semmilyen esetben (vis major sem) nem jár vissza a nevezőnek, de más személyre átruházható. Az átruházást írásban jelezni kell az info@bringa.hu címre. Nevezés átruházása esetén, amennyiben ez az előnevezési határidőn túl történik, úgy a nevezéshez járó névre és méretre szóló ajándékokat (például: rajtszám, póló) az eredeti nevező méretében adjuk ki az új nevezőnek.

– Résztvevő elfogadja, hogy a futamok útvonalát ismernie kell. A futamok során minden esetben a rendezők által kitett útvonal jelző táblákat és felfestéseket kell követnie. Amennyiben a felvezető jármű esetlegesen útvonalat téveszt, úgy rendezőség ezért nem hibáztatható és semmilyen kártérítésre nem kötelezhető.

– Amennyiben az eseményen nem tudsz részt venni, úgy utólagos rajtcsomag átvételre vagy annak postázására nincs lehetőség.

– A befizetett nevezési díj a cégünk által rendezett egyéb versenyre sem átruházható.

A résztvevő nyilatkozata:

– A maratonon a saját felelősségemre veszek részt.

– Egészségesen és fizikailag felkészülten állok rajthoz.

– Szükség esetén az orvosi vizsgálatba beleegyezem, az orvos utasításait elfogadom.

– Ha a fenti okokra vagy a maraton kiírásban szereplő rendelkezések megszegésére visszavezethető vagy versenybaleset esetén bármilyen károsodás ér, illetve távolmaradásom esetén a rendezők felé követeléssel nem élek.

– A rendezvényen készülő film és képanyag esetleges reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ezért ellenszolgáltatást nem kérek.

– Elfogadom, hogy a befizetett nevezési díjat utólagos lemondás, versenyen való nem részvétel vagy bármilyen egyéb indok miatt visszatéríteni nem áll módjában a szervezőnek.

A program megváltoztatásának jogát fenntartjuk!

Ha bármilyen kérdésed lenne: info@bringa.hu