BALATON BIKE FEST / CAPRINE BALATON FELVIDÉK CSALÁDI BRINGATÚRA (40 KM)

CSALÁDI TÚRA – NEM VERSENY!

A családok és kerékpáros túrázók számára kiváló lehetőség egy kellemes kiránduláshoz a Balaton-felvidék bringa túra.

nyitokep

A túra 2016. július 10-én teljesíthető. A rajt és a cél a balatonfüredi SunCity – Aquaréna parkolójában lesz. A túra 14 év alattiak számára INGYENES!!!

Rövid, képes bemutató:

A túra során a Balaton -felvidék, Balatonfüredhez legközelebb eső, egyben legszebb helyeit mutatjuk meg. A túra Aszófő felé indul a kijelölt kerékpárúton, ezt követőn Vászoly felé haladunk az erdei utacskán, mögöttünk pedig csodálatos kilátás nyílik a Balatonra. Vászolyban az eldugott, de meseszép vízi színpadnál lesz az első frissítő állomás. Innen a felvidék kis forgalmú útján tekerünk tovább Dörgicsére, ahol a várromnál pihenhetünk meg újra. Az ezt követő lejtmenetben az északi part egyik legszebb kilátása fogad bennünket, majd Balatonudvarinál a következő frissítő állomás. A túra utolsó 10 km-e már megint a parton, a kijelölt kerékpárúton zajlik Balatonfüred felé. A táv végig aszfaltozott úton halad, nagyrészt kerékpárúton.

_MG_4382_853x1280 _MG_4373_853x1280

_MG_4276_1280x853 _MG_4342_1280x853

_MG_4345_1280x853

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ:

A rendezvény rajt területe, dátuma:

Balatonfüred (SunCity – Aquaréna parkoló), 2016. július 10.

Rendezvény célja:

Kerékpáros túrázási lehetőség biztosítása, szervezett keretek között Tihany körül, a környékben legszebb turisztikai részeinek bemutatásával.

Rendező:

Bringamedia Kft.
e-mail: info@bringa.hu

Túra útvonal:

Balatonfüred – Aszófő – Vászoly vízi színpad, Dörgicse, Balatonakali, Balatonudvari, Aszófő, Balatonfüred

A túra útvonala végig aszfaltozott terepen halad, többnyire kerékpárúton.

Route 2,221,782 – powered by www.bikemap.net

 

NEVEZÉS:

A nevezési díj tartalmazza:

– Garantált ajándékot a rajtcsomagba 3.500 Forint összértékben:

– indulás jogát

– téphetetlen, vízálló rajtszámot , mely egyben a tombola sorszámod is. Az előnevezők részére, a nevezési lapon a „Mi kerüljön a rajtszámodra” menüpontnál megadott szöveg felkerülését biztosítjuk.

– Specialized zsákot (1000 Forint értékben)

– 2 frissítőpontot a vászolyi vízi színpadnál (17 kilométernél) és a Bringakali kerékpárüzlet belső parkolójában (26 kilométernél), ahol víz, müzli szelet, szőlőcukor, banán, szerszámos készlet és pumpa várja a túrázókat

– Félárú belépőt a balatonfüredi Annagora Aquaparkba, a kedvezmény igénybe vételéről részletek ITT.

– mozgó szerviz autót, mely a rajtszámon lévő segélyhívó számmal hívható, szerviz a célban 16:00 h-ig lesz.

– záró autót, mely abban az esetben, ha a kerékpár meghibásodik és a táv további része emiatt nem teljesíthető, a célba szállítja a résztvevőt

– mozgó orvosi ügyeletet, mely a rajtszámon lévő segélyhívó számmal hívható, a célban 16:00 h-ig orvosi sátor lesz

– részvételi lehetőséget a tombolán. A tombola fődíja egy 283 ezer Forint értékű Specialized Allez kerékpár.

– 27% ÁFA-t

Nevezési díjak:

  • helyszínen is: 14 éves korig díjtalan.
  • helyszíni nevezés esetén 14 éves kor fölött: 3.500 Ft
  • Helyszíni nevezésre július 8-án pénteken 16″00- tól 20″00 óráig, július 9-én szombaton 14″00-20″00 óráig és július 10-én  vasárnap 7″00 órától 09″30-ig van lehetőség a balatonfüredi Annagora-Aquapark parkolójában lévő rendezvénysátorban.

Előnevezés:

Internetes felületünkön lehetőség van előnevezésre, melyet minden résztvevőnek javaslunk. Az előnevezést 2016. július 3-án, 23:59 órakor zárjuk.  Az előnevezésről visszaigazolást küldünk. Amennyiben a visszaigazolás nem érkezik meg, kérjük jelezd nekünk az info@bringa.hu címre.

Helyszíni nevezés:

– Helyszíni nevezésre a lenti Program szerint van lehetőség.

 

Versenyközpont:

A rajt/cél területen a parkolóban lévő Bike Fest óriás sátorban lesz a versenyközpont, nevezés és rajtcsomag kiadás is.

 

Érkezés a helyszínre, parkolás:

Budapest felől az M7-es autópályán érkezőknek a 71-es út felé kell letérni. A Balaton Bike Fest országúti túrájának regisztrációja és rajtszám kiadása a balatonfüredi Suncity-Aquapark parkolójában lévő rendezvénysátorban lesz. A javasolt parkoló közvetlenül a rajtterületnél helyezkedik el, nagy és ingyenes. A lenti képen a nagy P betű a parkoló területét, a Nevezés, regisztráció jelöli, ahol a rajtszám átvétel, neveztetés lesz.

 

Program

2016. július 8-án (pénteken):

– Helyszíni nevezés 16’00-20’00-ig Tagore-sétányon, a Széchenyi-szobor előtti téren felállított Bike Fest sátornál valamint  a Sun City parkolóban lévő Bike Fest óriás sátorban

2016. július 9-én (szombaton):

– Előnevezettek számára rajtszámok és rajtcsomag átvétele: 12’00-20’00-ig csak a Sun City parkolóban lévő Bike Fest óriás sátorban

– Helyszíni nevezés 14’00-20’00-ig Tagore-sétányon, a Széchenyi-szobor előtti téren felállított Bike Fest sátornál valamint  a Sun City parkolóban lévő Bike Fest óriás sátorban

2016. július 10-én (vasárnap):

– Előnevezettek számára rajtszámok és rajtcsomag átvétele valamint helyszíni nevezés: 7’00-9’00-ig csak a Sun City parkolóban lévő Bike Fest óriás sátorban
– Rajt: 10:30h
– Várható célba érkezés: 13:00 h-tól az első befutó
– Tombola sorsolás: 15:30. A tombolán a rajtszám alapján mindenki résztvevő. Ha olyan számot húzunk ki, aki nincs jelen, akkor azonnal új számot húzunk. A tombola fődíja egy 283 ezer Forint értékű Specialized Allez kerékpár.

size1-specialized-allez-comp-2015-image2-4821

Mindenkinek javasoljuk a futam előtti napon a rajtszám átvételt, így az indulás előtt közvetlenül már nem kell ezzel foglalkozni. A rajtszám átvétel illetve regisztráció a futamok szerint lesz elosztva, ez azt jelenti, hogy csak az adott táv nevezési asztalánál tudod felvenni a rajtszámod vagy nevezni.

A helyszíni nevezőknek helyben kell a nevezési lapot kitölteniük és a nevezési díjat befizetni. Kérünk mindenkit, a nevezési díjat lehetőség szerint pontosan fizesse, a nagy címletű pénzeket kerüljük, ez is gyorsíthatja a rajtszám kiadást. A nevezési díjat előre befizetők számára a komplett rajtcsomag teljesen elő lesz készítve, mely nagyban meggyorsítja a rajtszám átvételt.

DÍJAZÁS:

Nincs, de a távot teljesítők részt vesznek a rajtszámukkal a tombola sorsoláson. A tombolán mindig csak az aznapi teljesítők vesznek részt. A tombolán naponta értékes kerékpáros ajándékokat sorsolunk ki.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK, KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK:

Technikai és egészségügyi segítségnyújtás a túrán közben:

A túra mezőny utolsó bringása mögött záróautó jön, aki technikai gond esetén felvesz és bevisz a célba. A záróautó senkit nem tud soron kívül a célba vinni, akit felvesz, annak végig kell mennie vele a pályán.

A túra mezőnyét egy mentőautó és egy motoros mentő is kíséri. Ők adott esetben ellátják a sérülésed vagy elszállítanak a legközelebbi kórházba. Ha bármilyen problémád van, hívd a rajtszámon található segélyhívó számot és igyekszünk segíteni.

 

Illemhelyiségek, vízvételi lehetőség a rajt előtt:

A rajt területen vannak nyilvános WC-k. A rajtterület közelében egyébként számos kávézó és élelmiszerüzlet, étterem is üzemel, itt is tudtok kávézni, vizet tölteni, stb.

Frissítés: A túra indulóinak kettő frissítő állomás lesz felállítva ahol víz, müzli szelet, szőlőcukor, banán, szerszámos készlet és pumpa várja a túrázókat Az utolsó bringást is megvárjuk a frissítőknél. A futam során kérjük kerüljétek a szemetelést, a szemetet a frissítőállomásokon, vagy azok közvetlen környékén nyugodtan eldobhatjátok, itt van kuka és személyzet, aki összegyűjti.

 

Forgatókönyv a célba érkezés után:

A célba érkezést követően sörpadok, asztalok és székek teszik kényelmesebbé a pihenést a központi sátorban és itt lesz az eredményhirdetés és tombola is. A rajt/célterület mellett több vendéglátó egység is nyitva lesz, itt lehet hűtött italokat és hideg-meleg ételeket is vásárolni. A célban a szervezők részéről további ételosztás nincs, ásványvíz korlátozott számban (amíg nem fogy el) elérhető lesz.

 

Eredmények:

A Tihany-kerülés bringa túrának mindenki győztese! A túrán a részvétel és a táv teljesítése a cél, nem a gyorsaság!

 

RÉSZTVEVŐKRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK:

– A rendezvényen minden résztvevő a rendezők által biztosított rajtszámmal indul. A rajthelyet csak rajtszámmal lehet elfoglalni!

– Indulni lehet bármilyen típusú kerékpárral. Könyöklő használata tilos, a rajtnál kizárásra ad okot.

– A túrán mindenki saját felelősségére indulhat, a kiírás és közlekedési szabályok – KRESZ betartása mellett.

– A rendezvényen bukósisak viselése ajánlott!

– Az esetleges balesetekért és a kiírás be nem tartásából bekövetkező, ill. egészségügyi okokból bekövetkezett balesetekért és sérülésekért a rendező semmiféle felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

– Könyöklős kerékpárral indulni tilos!

– A befizetett nevezési díj semmilyen esetben (vis major sem) nem jár vissza a nevezőnek, de más személyre átruházható. Az átruházást írásban jelezni kell az info@bringa.hu címre. Nevezés átruházása esetén, amennyiben ez az előnevezési határidőn túl történik, úgy a nevezéshez járó névre és méretre szóló ajándékokat (például: rajtszám, póló) az eredeti nevező méretében adjuk ki az új nevezőnek.

– Résztvevő elfogadja, hogy a futamok útvonalát ismernie kell. A futamok során minden esetben a rendezők által kitett útvonal jelző táblákat és felfestéseket kell követnie. Amennyiben a felvezető jármű esetlegesen útvonalat téveszt, úgy rendezőség ezért nem hibáztatható és semmilyen kártérítésre nem kötelezhető.

– Amennyiben az eseményen nem tudsz részt venni, úgy utólagos rajtcsomag átvételre vagy annak postázására nincs lehetőség.

– A befizetett nevezési díj a cégünk által rendezett egyéb eseményre sem átruházható.

 

A résztvevő nyilatkozata:

– A túrán a saját felelősségemre veszek részt.

– Egészségesen és fizikailag felkészülten állok rajthoz.

– Szükség esetén az orvosi vizsgálatba beleegyezem, az orvos utasításait elfogadom.

– Ha a fenti okokra vagy a túra kiírásban szereplő rendelkezések megszegésére visszavezethető vagy baleset esetén bármilyen károsodás ér, illetve távolmaradásom esetén a rendezők felé követeléssel nem élek.

– A rendezvényen készülő film és képanyag esetleges reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ezért ellenszolgáltatást nem kérek.

– Elfogadom, hogy a befizetett nevezési díjat utólagos lemondás, túrán való nem részvétel vagy bármilyen egyéb indok miatt visszatéríteni nem áll módjában a szervezőnek.

 

A program megváltoztatásának jogát fenntartjuk!

Ha bármilyen kérdésed lenne: info@bringa.hu