BALATON BIKE FEST / Bianchi Balaton-felvidék maraton 2014: Beszámoló,eredménylista FOTÓGALÉRIA

Augusztus 2-án, rekkenő hőségben rendezte a VELO.hu idei második országúti kerékpáros maratonját, a 105 km hosszú Bianchi Balaton-felvidék maratont. A nemrégiben újraaszfaltozott pálya meghozta a gyümölcsét, a tavalyi évhez képest mintegy negyed órával ment gyorsabban az abszolút győztes. Nem hiába, a 30 km-nyi tüköraszfalton nagyon lehetett száguldani az ország egyik legjobb és legszebb országútis nyomvonalán versenyezhetett a 410 maratonozó.

A csopaki lassúrajtot követően, a Nemesvámosig tartó hosszabb emelkedőn egy kb. 60 fős élmezőny alakult ki, ahová mások már nem is tudtak felzárkózni. Ez a sor egyészen a hurok utáni Tagyon-Mencshely hosszú mászás kezdetéig együtt tekert, a forró aszfalton és hosszú 8-10%-os részen aztán szétszakadt ez a mezőny. A balatonfüredi, teljesen lezárt útszakaszon lévő befutóhoz érve már kisebb csoportok érkeztek.

bianchi_balaton_felvidek_maraton__466_

Az abszolút győzelmet nagy sprintben Takács Tamás (Merida-CST Team) szerezte meg. Varga Péter (MugenRace Team) a szenior korcsoportú Balogh Lajos (Sólyom Team SE) előtt. “Tufi” időeredménye, 02:29:04.13 lett, ami 40 km/h-ás átlagot jelent. A tavalyi győztes, Csomor Zoli 2:45-öt ment ugyanezen a pályán. A hölgyeknél címfosztás történt, a tavalyi győztes, Szurominé Pulsfort Diána most csak második lett, Al Saidi Leila (Team Veloki) két perccel előzte meg őket. Harmadik a Bianchi színekben induló ifi korcsoportú Tache Marike lett.

A maratonozókat a táv során három frissítő állomás várta, ahol dinnye, őszibarack, alma, szőlőcukor, Sponser izotóniás ital, víz, müzliszelet, banán és kekszek várták a megfáradt harcosokat. A célterületre visszaérve az eredményhirdetés előtt (ahol 6 korcsoportban díjazták a legjobb 3 férfi és női maratonozót serleggel, éremmel és tárgyjutalommal) még sokan kihasználták a félárú fürdési lehetőséget az best online casino Annagora Aquparkban, mely a rajtszámmal volt igénybe vehető.

bianchi_balaton_felvidek_maraton__641_1

Az eredményhirdetés utáni tombolán közel 100 kisebb-nagyobb kerékpáros ajándékot sorsoltunk, köztük a 339.900 Ft értéű Bianchi Via Nirone országúti kerékpárt fődíjként..

A maraton mezőnyét 5 rendőr motoros, 5 felvezető autó, 5 útvonal biztosító motoros és 45 polgárőr segítette. Nagyon örülönk neki, hogy a maraton indulói létszáma a tavalyi évhez képest másfélszeresére nőtt, reméljük sokak kedvence lesz ez a szuper pálya és az átgondolt útvonalbiztosítás is.

Az idei évben még két esményünk van hátra, a Dobogókői Csúcstámadás és Neuzer családi túranap esztergomi központtal augusztus 16-án (www.tourdeesztergom.hu) és a hagyományos Kékesi Csúcstámadás (www.kekesicsucstamadas.hu) augusztus 30-án. Mindkét eseményre lehet még kedvezményesen előnevezni az események oldalain.

A Balaton-felvidék maraton előzetes eredménylistája IDE KATTINTVA érhető el. Az eredménylistával kapcsolatos esetleges reklamációkat és korrekciókat, kérjük ne ehhez a cikkhez kommentként, hanem az időmérő csapat erre a célra létrehozott felületére írjátok meg ITT.

FOTÓGALÉRIA 716 képpel ITT. A galériában a képek a rajtterületen készült fotókkal kezdődnek, majd a maratonozók fotói jönnek a mezőny legvégétől az élboly felé haladva.